Tenișii Converse sunt populari de mai bine de 100 de ani. Să aruncăm o privire asupra istoriei acestui brand și să ne concentrăm asupra modelelor care au fost mult timp printre cele mai îndrăgite. În plus, să vorbim despre cum să distingem pantofii originali de imitații.  

shoes-g54a830e78_1280.jpg

Tenișii Converse pe parcursul secolului XX 

În 1908, un bărbat pe nume Maher Converse a fondat o fabrică în orășelul Malden din statul american Massachusetts pe care a numit-o Converse Rubber Shoe Company, după numele său de familie. Compania s-a axat pe tălpile de cauciuc pentru cizme de lucru și, mai târziu, pe pantofi cu talpă de cauciuc pentru femei, bărbați și copii. Un moment de cotitură a avut loc în 1917, când au fost creați faimoșii adidași Converse All Stars, făcuți celebri de jucătorul de baschet de atunci Chuck Taylor, care a continuat să îi comercializeze și după ce și-a încheiat cariera.

Istoria tenișilor Converse a început acum mai bine de 100 de ani. Chiar și în deceniile următoare au fost foarte populari printre jucătorii de baschet, dar și printre atleți și membrii armatei americane. Deși și-au pierdut dominația în baschet în anii 1970, când jucătorii din NBA au început să folosească pantofii concurenți Adidas Superstar, aceștia au rămas totuși foarte populari. Și nu îi purtau doar atleții. Îi purtau și membrii formației The Beatles sau, de exemplu, Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana. Tenișii erau foarte populari și printre tineri. 

C2.png

„Converșii” în Cehoslovacia socialistă 

Trebuie menționat faptul că în Cehoslovacia, înainte de 1989, era posibil să se cumpere „Converși”. Desigur, aceștia nu erau teniși Converse adevărați. Erau fabricați în China și se numeau Forward sau Warrior. Cu toate acestea, semănau în multe privințe cu încălțămintea de baschet de peste Atlantic. Erau disponibili mai ales în alb, dar uneori erau disponibili și în albastru. Au fost populari în anii 1970 și 1980 în Cehoslovacia, nu numai pentru activități sportive, ci și pentru ținute casual. În plus, cu siguranță nu erau pantofi de calitate slabă. 

Tenișii Converse în noul mileniu 

Tenișii Converse n-au scăzut în popularitate nici la începutul celui de-al treilea mileniu. Dimpotrivă, au avut loc mari schimbări. În 2003, marca a fost cumpărată de Nike. Deși marca continuă să vândă pantofi pentru bărbați, femei și copii, se pot cumpăra și haine în diferite culori, forme și modele. Prin urmare, fuziunea acestor doi giganți ai lumii modei a extins gama de produse oferite, ceea ce înseamnă că produsele mărcii sunt încă la mare căutare, inclusiv datorită altor măsuri luate. 

În 2009, marca Converse și-a lansat programul de skateboarding sub numele Cons, cu ambasadori precum Kenny Anderson, Anthony Pappalardo, Nick Trapasso, Jason Jessee și Mike Anderson. În plus, 10 ani mai târziu, marca a revenit la baschetul de înaltă performanță cu pantofii All Star Pro BB, care combină stilul tradițional Converse cu tehnologia contemporană Nike. Primul jucător care a încercat noul produs a fost Kelly Oubre Jr. Ulterior au fost semnate contracte și cu alte jucătoare de baschet, inclusiv Natasha Cloud din WNBA.

Modele populare de încălțăminte Converse 

În prezent, puteți cumpăra încălțăminte Converse într-o varietate de modele, dintre care unele sunt clasice, iar altele arată un pic bizar. Care sunt cele mai populare modele? 

  • Converse All Stars – au fost primii, sunt populari și astăzi. Cunoscuți și sub numele de Chuck Taylor All Stars, pantofii au fost populari printre jucătorii de baschet până în anii 1960, dar din anii 1980 au fost mai populari ca pantofi casual în stil retro. În plus, a avut loc recent o revenire la baschetul profesionist prin modelul Pro BB. Converse All Stars au apărut pe platourile multor filme, cum ar fi Înapoi în viitor și Eu, robotul.

  • Converse The Weapon – încălțăminte care a apărut în 1986 și care a vizat din nou baschetul. Au fost produși în două combinații de culori pentru a se potrivi cu culorile echipelor de baschet. Aveau o construcție din piele și căptușeală groasă pentru confort. Primele nume ale acestui model au fost Larry Bird și Magic Johnson. Ulterior, au fost create noi variante, cum ar fi The Loaded Weapon și The Weapon 86.

  • Converse Cons – încălțăminte făcută exclusiv pentru skateboarding. Este fabricată din materiale foarte durabile și oferă confort (nu doar) atunci când vă dați pe placă. Este disponibilă atât în versiune joasă, cât și înaltă și este potrivită atât pentru bărbații, cât și pentru femeile care au ca stil de viață skateboardingul. 

C1.png

Cum pot fi recunoscuți tenișii Converse falși

 Mulți pantofi încearcă să imite tenișii Converse All Star. Prin urmare, vă aducem câteva sfaturi despre cum să identificați cu succes o imitație, astfel încât să fiți siguri că purtați adevăratul original.

  • Pe limbă și în partea de pe călcâi ar trebui să aibă inscripția Converse All Star.

  • Ar trebui să existe inscripția Converse pe interiorul tălpii. 

  • În partea de la gleznă există un logo în formă de cerc care se află pe ambii pantofi.

  • Originalul poate fi recunoscut și după designul său. Marginile pantofilor sunt absolut drepte, în timp ce talpa trebuie să fie din cauciuc și fermă.

  • Indiferent dacă vă cumpărați tenișii Converse dintr-un magazin tradițional sau dintr-unul online, aceștia trebuie să fie ambalați în cutia originală.